ShKĒAK lanson programin ēertifikues Ekspert i Licensuar i Forenzikės Financiare, mbėshtetur nga UNDP dhe financuar nga Zyra Zvicerane pėr Bashkėpunim dhe programi DANIDA i Qeverisė sė Danimarkės

Sot, filluan ligjëratat e programit më të ri çertifikues të ShKÇAK-së, Ekspert i Licensuar i Forenzikës Financiare, mbështetur nga UNDP dhe financuar nga Zyra Zvicerane për Bashkëpunim dhe...

ShKĒAK nė punėtorinė dyditore “Konkluzionet dhe raportimi i auditimit”, nė Vjenė

Përfaqësues të ShKÇAK-së marrin pjesë në punëtorinë dyditore “Konkluzionet dhe raportimi i auditimit”, që është pjesë e programit të EU-REPARIS  “Trajnimi...

BSNAS e mirėpret standardin e ri pėr pėrmirėsimin e raporteve tė auditimit

Bordi i Standardeve Ndërkombëtare të Auditimit dhe Sigurisë (BSNAS)/IAASB e mirëpret miratimin e standardit të ri të auditimit nga Bordi Mbikqyrës i Kompanive Publike të Kontabilitetit dhe Auditimit...

FNK i fton pėr veprim vendet e G20-ės pėr zhvillimin e njė ekonomie globale tė fortė dhe transparente qė e rritė besimin

Sipas FNK-së - Federatës Ndërkombëtare të Kontabilistëve, stabiliteti dhe transparenca e ekonomisë globale dhe rindërtimi i besimit të publikut do të rriten shumë nga një shtytje e vendosur...

Pėrfaqėsuesit e ShKĒAK-sė pjesėmarrės nė “Trajnimin e Trajnerėve nė Auditim tė Brendshėm” nė Vjenė, nga 19-22 qershor, 2017

Qendra për Reformimin e Raportimit Financiar (QRRF) e Bankës Botërore në bashkëpunim të ngushtë me Komunitetin e Praktikës së Auditimit të Brendshëm (IACOP) të rrjetit të Edukimit...

BSNEK propozon standardin e rishikuar tė edukimit tė vazhdueshėm profesional pėr t’u pėrqendruar mė shumė nė rezultatet e tė mėsuarit

Bordi i Standardeve Ndërkombëtare të Edukimit dhe Kontabilitetit (BSNEK/IAESB) ka propozuar një rishikim të Standardit Ndërkombëtar të Edukimit (SNE) 7, Edukimi i Vazhdueshëm Profesional, i cili kushton...

Pėrfundon Mbledhja e Pėrgjithshme e Asamblesė sė ShKĒAK-sė

Sapo përfundoi Mbledhja e Përgjithshme e Asamblesë së ShKÇAK-së. Agjenda e këtij takimi përfshinte çështje të rëndësishme që lidhen me progresin dhe planet e veprimit të...

Po ndodh tani: Filloi EVP-ja treditore

(Pogradec, Shqipëri - 23, 24, 25 maj 2017) - Sapo filloi EVP-ja treditore në Pogradec. Stafi i ShKÇAK-ut iu uron mirëseardhje dhe punë të mbarë gjatë tri ditëve sa do të zgjas EVP-ja ku një...

ShKĒAK organizon EVP-nė treditore dhe takimin e Asamblesė nė Pogradec

ShKÇAK për anëtarët e saj ka organizuar EVP-në treditore e cila do të mbahet në datat 23, 24 dhe 25 maj 2017 në Pogradec.   Gjatë këtyre ditëve do të trajtohen...

Bordi i Standardeve Ndėrkombėtare tė Kontabilitetit - finalizon rishikimin themelor tė kontabilitetit tė sigurimit

Bordi i Standardeve Ndërkombëtare të Kontabilitetit (BSNK/IASB) sot ka lëshuar SNRF 17 Kontratat e Sigurimit. Ky standard, i pari standard i vërtetë ndërkombëtar për kontratat e sigurimit, do të...

BSNEK fuqizon Kodin Ndėrkombėtar tė Etikės: Propozon udhėzime tė reja pėr skepticizėm profesional dhe gjykime profesionale

Bordi i Standardeve Ndërkombëtare të Etikës për Kontabilistë (BSNEK/IESBA, Bordi për Etikë) ka lëshuar një Draft Propozim për komente publike Materiali i Propozuar për Zbatim në lidhje...

BSNAS propozon modernizimin e auditimit tė vlerėsimit financiar nė mbėshtetje tė cilėsisė sė auditimit

Bordi i Standardeve Ndërkombëtare të Auditimit dhe Sigurisë (IAASB/BSNAS) ka propozuar ndryshime të rëndësishme në mënyrën se si auditorët përcaktojnë vlerësimet kontabël dhe...

Strategjia e BSNEK/IAESB fokusohet nė mbėshtetjen dhe zhvillimin e standardeve tė edukimit nė kontabilitet

Bordi i Standardeve Ndërkombëtare të Edukimit dhe Kontabilitetit (BSNEK/IAESB) ka publikuar Strategjinë 2017-2021 dhe Planin e Punës për periudhën 2017-2018. Strategjia dhe Plani i Punës të miratuara...

ShKĒAK vazhdon ngritjen e kapaciteteve tė trajnerėve tė saj pėrmes Trajnimit tė Trajnerėve nė Auditim

15-16 mars 2017- Trajnerët e ShKÇAK po marrin pjesë në Trajnimin e Trajnerëve të Organizatave Profesionale të Kontabilitetit (OPK), të organizuar nga Qendra për Reformimin e Raportimit Financiar (QRRF)...

ATK avancon edhe mė tej shėrbimet pėr tatimpagues

Me qëllim të ofrimit të shërbimeve më të avancuara për tatimpagues, Administrata Tatimore e Kosovës ka përgatitur dhe publikuar Rregulloren e brendshme për Procedurat e Rimbursimit të...

Kontabilistėt dhe auditorėt luajnė rol tė rėndėsishėm nė uljen e korrupsionit nė nivel global

Studim i ri : Profesionistët e kontabilitetit dhe auditimit dhe qeverisja e mirë, vitale në përmirësimin e rezultateve Një studim i ri “ Profesioni i Kontabilitetit dhe Auditimit – roli i tij pozitiv...

Pėrfaqėsuesit e ShKĒAK-sė nė Parlamentin Evropian

(09.02.2017-Bruksel) Kryetari i ShKÇAK-së, z.Nazmi Pllana dhe Drejtoresha Ekzekutive e ShKÇAK-së, znj.Ardiana Bunjaku po marrin pjesë në takimin e organizuar nga Federata Evropiane e Kontabilistëve-EFAA, i cili...

ShKĒAK akreditohet edhe nė Menaxhimin e performancės nga ACCA

Shoqata e Kontabilistëve të Çertifikuar dhe Auditorëve të Kosovës, ka pranuar akreditimin edhe për lëndën P8/Menaxhimi i performancës nga Shoqata e Auditorëve të Çertifikuar...

Ministria e Financave ka bėrė publike normat e reja tė interesit pėr pagesat e vonuara tatimore

Ministria e Financave ka publikuar vendimin e Ministrit Avdullah Hoti për ndryshimin e Normës për llogaritjen e Interesit vjetor për obligimet e papaguara tatimore. Në vendim theksohet se si rrjedhojë e trendeve...

Regjistrimi nė programin ēertifikues pėr Auditor tė Brendshėm ka filluar

ShKÇAK për herë të parë në Kosovë, do të fillojë me programin çertifikues për Auditor të Brendshëm me materialet dhe planprogramin e Institutit Ndërkombëtar të...

Njoftim pėr nivelin Kontabilist i Ēertifikuar

SHKÇAK njofton të githë të interesuarit se aplikimi për ligjëratat e nivelit të dytë në lëndët P5 dhe P6 vazhdon deri  më datën 15 janar 2017. Për më shumë...

Hulumtimi i Cilėsisė sė Pasqyrave Financiare tė Audituara tė Ndėrmarjeve nė Kosovė 2013-2014

Shoqata e Kontabilistëve të Çertifikuar dhe Auditorëve të Kosovës (ShKÇAK) për të parë cilësinë e raportimit financiar dhe auditimit të pasqyrave financiare, gjatë vitit...

ShKĒAK pjesėmarrėse nė punėtorinė me temėn “Informatat Financiare tė NVM-ve, Katalizator pėr Huamarrje Bankare”

Përfaqësues të Shoqatës së Kontabilistëve të Çertifikuar dhe Auditorëve të Kosovës (ShKÇAK) nga 6- 7 dhjetor 2016 janë duke marrë pjesë në punëtorinë me...

Njoftim - ATK ka publikuar Udhėzimin Administrativ UA 06/2016

ATK ka publikuar Udhëzimin Administrativ 06/2016 për plotësim ndryshimin e Udhëzimit Administrativ nr. 03/2015 për zbatimin e Ligjit nr.05/l-037 për Tatimin mbi vlerën e shtuar. Ky Udhëzim...

Ēertifikimi i auditorėve tė Zyrės Kombėtare tė Auditimit

(Prishtinë, Kosovë, 22 nëntor 2016) – Është duke u mbajtur ceremonia e ndarjes së çertifikatave për auditorët e Zyrës Kombëtare të Auditimit (ZKA), të cilët kanë...

Po ndodh tani: takimi i 39tė i kėshillit tė anėtarėve tė Federatės Ndėrkombėtare tė Kontabilistėve (FNK/IFAC)

(Brazilia, Brazil, 16 dhe 17 nëntor 2016) – Përfaqësuesit e Shoqatës së Kontabilistëve të Çertifikuar dhe Auditorëve të Kosovës (ShKÇAK) së bashku me...

Njoftim pėr provimet P6 dhe P8

Ju njoftojmë se të gjithë studentët të cilët kanë ndjekur ligjeratat me librin e vjetër të P6 dhe P8, do të mund të i nënshtrohen provimit përkatës me atë material vetëm...

ShKĒAK dhe NJIFK organizuan trajnim tė pėrbashkėt mbi obligimet ligjore tė kontabilistėve dhe auditorėve sipas Ligjit nr. 05/L-096 pėr Parandalimin e Pastrimit tė Parave dhe Luftimin e Financimit tė Terrorizmit

Më 25 tetor 2016, Shoqata e Kontabilistëve të Çertifikuar dhe Auditorëve të Kosovës (ShKÇAK) në bashkëpunim me Njësinë për Inteligjencë Financiare të Kosovës (NJIFK)...

Trajnerėt e ShKĒAK vazhdojnė azhurnimin e njohurive dhe njoftimin me praktikat mė tė mira pėr zhvillimin e EVP-ve me interes pėr auditorėt

  Nga 17-18 tetor 2016, trajnerët e Shoqatës së Kontabilistëve të Çertifikuar dhe Auditorëve të Kosovës (ShKÇAK) së bashku me përfaqësues të tjerë të...

Regjistrimi pėr Auditor i Ēertifikuar - Sesioni Shkurt 2017

Ju njoftojmë se regjistrimi për nivelin e dytë "Auditor i Çertifikuar" për sesionin Shkurt 2017 do të hapet më 17 tetor 2016 - 01 dhjetor 2016. Të interesuarit mund të...

Regjistrimi pėr Kontabilist i Ēertifikuar - Sesioni Shkurt 2017

Ju njoftojmë se regjistrimi për nivelin e dytë "Kontabilist i Çertifikuar" për sesionin Shkurt 2017 do të hapet më 17 tetor 2016 - 01 dhjetor 2016. Të interesuarit mund të...

Regjistrimi pėr Teknik i Kontabilitetit - Sesioni Shkurt 2017

Ju njoftojmë se regjistrimi për nivelin e parë "Teknik i Kontabilitetit" për sesionin Shkurt 2017 do të hapet më 17 tetor 2016 - 01 dhjetor 2016. Të interesuarit mund të...

ShKĒAK organizoi EVP me temėn “SNA 700, SNA 701 dhe Kodi i Etikės”

Më 6 dhe 7 tetor në Prishtinë, Shoqata e Kontabilistëve të Çertifikuar dhe Auditorëve të Kosovës (ShKÇAK) ka organizuar seminarin e radhës në kuadër të Edukimit të...

BSNAS ndryshon standardet qė ta rrisė fokusin e auditorėve nė mos-pajtueshmėrinė me ligje dhe rregullore

Bordi i Standardeve Ndërkombëtare të Auditimit dhe Sigurisë (BSNAS/IAASB) ka lëshuar Standardin Ndërkombëtar të Auditimit (SNA) 250 (I rishikuar), Marrja në konsideratë e Ligjeve dhe Rregulloreve...

KKRF publikon udhėzues tė ri

Këshilli Kosovar për Raportim Financiar (KKRF) ka publikuar Udhëzuesin 02/2016 Përgatitja, Auditimi dhe Publikimi i Pasqyrave Financiare të Ndërmarrjeve në Kosovë, të cilin mund ta...

ShKĒAK organizoi EVP me temėn “Auditimi i brendshėm i institucioneve financiare”

Shoqata e Kontabilistëve të Çertifikuar dhe Auditorëve të Kosovës (ShKÇAK) ka organizuar seminar në kuadër të Edukimit të Vazhdueshëm Profesional (EVP) me temën “Auditimi i...

Me fat Kurban Bajrami!

Ju urojmë të gjithë besimtarëve muslimanë festën e Kurban Bajramit!

Njoftim: Aplikimi pėr P5 dhe P6 vazhdon deri mė 13 shtator 2016

Ju njoftojmë se aplikimi për ligjeratat e nivelit të dytë në lëndët P5 dhe P6 është vazhduar deri më 13 shtator. Luteni të lajmëroheni në [email protected] për të...

U nėnshkrua marrėveshje bashkėpunimi nė mes tė shoqatave profesionale tė kontabilitetit dhe auditimit nė Kosovė dhe Maqedoni

Prishtinë, 17 gusht 2016 – Kryetari i Shoqatës së Kontabilistëve të Çertifikuar dhe Auditorëve të Kosovës (ShKÇAK), z. Nazmi Pllana dhe Kryetari i Institutit të Auditorëve...

ATK nxjerr Vendimin Shpjegues Publik Nr. 04/2016 - Trajtimi i Donacioneve pėr Qėllime Tatimore

Administrata Tatimore e Kosovës njofton qytetarët se ka nxjerr Vendimin Shpjegues Publik Nr. 04/2016 mbi trajtimin e donacioneve për qëllime tatimore. Qëllimi i këtij Vendimi Shpjegues Publik është të...

Ministria e Financave azhurnon UA pėr licencimin e auditorėve tė huaj dhe firmave tė huaja tė auditimit

Ministria e Financave ka azhurnuar Udhëzimin Administrativ për licencimin e auditorëve të huaj dhe firmave të huaja të auditimit i cili më herët ka pasur numrin UA 2012/01,...

BSNEK/IESBA ri-pėrkufizon rolin etik tė Kontabilistėve dhe Auditorėve kur ligjet dhe rregulloret shkelen

Bordi i Standardeve Ndërkombëtare të Etikës për Kontabilistë (BSNEK/IESBA, Bordi për Etikë) ka lëshuar një standard të ri, Reagimi ndaj Mospajtueshmërisë me Ligjet dhe Rregulloret....

Falenderim pėr pjesėmarrje nė forumin pėr specializim profesional

Ju falënderojmë të gjithë juve që keni qenë pjesë e forumit organizuar për specializim profesional si mjet kyç për zhvillim ekonomik. Ne kemi pa interesimin e madh për temat të cilat...

ShKĒAK lėshon zyret e saj pėr dyqanin e bamirėsisė

Fondacioni "Aksioni për Nëna dhe Fëmijë" po hap dyqanin e rrobave "Teshavesha" ku do të shiten rroba të dhuruara, të pastërta e të mirëmbajtura gjatë muajit Korrik dhe Gusht...

Ftesė nga Ardiana Bunjaku, Drejtor Ekzekutiv i ShKĒAK nė forumin pėr specializim profesional

Mirë se vini në Forumin e parë të organizuar me temën “Specializimi profesional - domosdoshmëri për zhvillim ekonomik”.  Këtë vit, ShKÇAK i bëri 15 vite dhe gjatë...

Njoftim rreth provimeve

Ju njoftojmë se provimet që janë paraparë të mbahen më 18 qershor, do të mbahen më 19 qershor pasi që koincidon me testin kombëtar për nxënësit e shkollave të mesme.

ShKĒAK organizoi EVP me temėn “Lizingu dhe pėrmbledhje e ndryshimeve nė Standardin e ri SNRF 16 pėr Lizingun”

Shoqata e Kontabilistëve të Çertifikuar dhe Auditorëve të Kosovës (ShKÇAK) ka organizuar seminar në kuadër të Edukimit të Vazhdueshëm Profesional (EVP) me temën “Lizingu dhe...

Shpjegim rreth SNA 810 (E rishikuar), Angazhimet pėr tė Raportuar nė Pasqyrat Financiare tė Pėrmbledhura

SNA 810 (E rishikuar), Angazhimet për të Raportuar në Pasqyrat Financiare të Përmbledhura  merret me përgjegjësitë e auditorit për të raportuar në pasqyrat financiare të...

ShKĒAK pjesėmarrėse nė Konferencėn e Ministrave dhe Forumin e OPK-ve tė Evropės Juglindore dhe Qendrore - “Informatat Financiare: Katalizator pėr Zhvillim”

Përfaqësues të Shoqatës së Kontabilistëve të Çertifikuar dhe Auditorëve të Kosovës (ShKÇAK) janë duke marrë pjesë në Konferencën e Ministrave 2016 dhe Forumin e...

Trajnim pėr Kontabilist tė Ēertifikuar, Shtator 2016

Shoqata e Kontabilistëve të Çertifikuar dhe Auditorëve të Kosovës njofton se trajnimi për Kontabilist të Çertifikuar planifikohet të fillojë në Shtator 2016. Trajnimi do të mbahet...

Trajnim pėr Auditor tė Ēertifikuar, Shtator 2016

Shoqata e Kontabilistëve të Çertifikuar dhe Auditorëve të Kosovës njofton se trajnimi për Auditor të Çertifikuar planifikohet të fillojë në Shtator 2016. Trajnimi do të mbahet...

Kontabiliteti i mirėfilltė nė lėminė e Ndėrtimtarisė ėshtė esencial pėr zhvillimin e mėtejmė tė kėsaj industrie

Shoqata e Kontabilistëve të Çertifikuar dhe Auditorëve të Kosovës (ShKÇAK) ka organizuar seminar në kuadër të Edukimit të Vazhdueshëm Profesional (EVP) me temën...

Tryeza “Rėndėsia dhe besueshmėria e Raportit Financiar” konkludoi se besueshmėria nė pasqyra financiare rritė investimet e jashtme nė Kosovė

Dje, më 23 mars 2016, u mbajt tryeza me temën “Rëndësia dhe besueshmëria e Raportit Financiar” organizuar nga Ministria e Financave ku pjesëmarrës ishin përfaqësues nga Shoqata e...

Formohet Rrjeti i Kontabilistėve tė rinj tė ShKĒAK-sė

ShKÇAK ka kënaqësinë të ju njoftoj se është formuar rrjeti i kontabilistëve dhe auditorëve të rinj: “Kosovo Young Accountants Network – SCAAK”. Ky grup ka  për...

Ministria e Financave nxjerr UA pėr Zbatimin e Ligjit pėr Tatimin nė tė Ardhurat e Korporatave dhe nė tė Ardhurat Personale

Ministria e Financave ka publikuar dy Udhëzimet Administrative për Zbatimin e Ligjit për Tatimin në të Ardhurat e Korporatave dhe për Zbatimin e Ligjit për Tatimin në të Ardhurat Personale...

ATK nxjerr Vendimin Shpjegues Publik: Procedurat pėr Transferimin e Pronėsisė tek Ndryshimi nė Formėn e Biznesit

Administrata Tatimore e Kosovës njofton qytetarët se ka nxjerr Vendimin Shpjegues Publik Nr. 02/2016 mbi Procedurat për Transferimin e Pronësisë tek Ndryshimi në Formën e Biznesit. Vendimi Shpjegues do t’u...

ATK nxjerr vendimin shpjegues: Detyrimi pėr tė paguar TVSH-nė pėr furnizimin e shėrbimeve nė lėmin e ndėrtimit – Aplikimi i ngarkesės sė kundėrt

Administrata Tatimore e Kosovës ka njoftuar qytetarët se ka nxjerr Vendimin Shpjegues Publik Nr. 01/2016 – Detyrimi për të paguar TVSH-në për furnizimin e shërbimeve në ndërtimtari –...

Kualifikimi i pėrbashkėt nga ShKĒAK dhe CIPFA nė Menaxhimin e Financave Publike i njohur globalisht

Prishtinë, 24 shkurt, 2016 – Shoqata e Kontabilistëve të Çertifikuar dhe Auditorëve të Kosovës (ShKÇAK) dhe Instituti i Licencuar për Financa Publike dhe Kontabilitet i Anglisë (CIPFA)...

ShKĒAK vazhdon ngritjen e kapaciteteve tė trajnerėve tė saj pėrmes Trajnimeve tė Trajnerėve nė SNRF pėr NVM-tė dhe Auditim

Që nga 22 deri më 26 shkurt, trajnerët e Shoqatës së Kontabilistëve të Çertifikuar dhe Auditorëve të Kosovës (ShKÇAK) po marrin pjesë në Trajnimin e Trajnerëve të...

Ministria e Financave (MF) ka marrė vendim mbi uljen e normave tė interesit vjetor pėr tatime e papaguara nė kohė

Duke u bazuar në ndryshimet legjislative relevante, Ministria e Financave ka marrë vendim për uljen e normave të interesit vjetor për tatimet e papaguara brenda afateve ligjore. Ndryshimet në vendim...

ATK ndryshon orarin e seminarit nė Prishtinė

Administrata Tatimore e Kosovës ka njoftuar qytetarët për organizimin e seminareve në disa qytete të Kosovës për temat: Deklarimi Vjetor për Biznese Individuale (PD), Korporata (CD) dhe Ortakëri...

ATK organizon seminare pėr tatimpagues nė disa qytete tė Kosovės

Administrata Tatimore e Kosovës ka njoftuar qytetarët për organizimin e seminareve në disa qytete të Kosovës për temat: Deklarimi Vjetor për Biznese Individuale (PD), Korporata (CD) dhe Ortakëri...

Njoftim: Azhurnim nė librin P1

Në bazë të marrëveshjes me BPP Learning Media dhe ACCA, ju njoftojmë se planprogrami dhe libri i lëndës P1 “Kontabiliteti Financiar” ka pësuar ndryshime në këtë vit. Ndryshimet do...

BSNK ndriēon ēėshtjen mbi Lizingun duke e vendosur atė nė bilancin e gjendjes

Bordi i Standardeve Ndërkombëtare të Kontabilitetit® (Bordi) ka nxjerrë ​​një standard të ri të kontabilitetit, të quajtur SNRF 16 - Lizingjet. Ky standard zëvendëson kërkesat e...

ATK njofton tatimpaguesit se duhet raportuar blerjet nė vlerė mbi 500€

Administrata Tatimore e Kosovë (ATK) njofton qytetarët se në bazë të Ligjit Nr. 03/L-222 për Administratën Tatimore dhe Procedurat, nga data 01 Janar 2016 dhe deri me datën 31 Mars 2016, personat e angazhuar...

BSNAS/IAASB finalizon ndryshimet pėr Raportim tė Auditorėve nė Pasqyra Financiare pėr Qėllime tė Veēanta

  Bordi i Standardeve Ndërkombëtare të Auditimit dhe Shërbimeve të Sigurisë® (BSNAS/IAASB®) ka lëshuar ​​SNA ™ 800 (E Rishikuar), Konsiderata të Veçanta - Auditimi...

BSNEK/IESBA fillon ristrukturimin e Kodit tė Etikės pėr Kontabilistėt Profesionistė

Bordi i Standardeve Ndërkombëtare të Etikës për Kontabilistët Profesionistë (BSNEK/IESBA, Bordi për Etikë) ka lëshuar për komentim publik dy draft propozime (DP) për përmirësime...

ATK njofton qytetarėt pėr Regjistrimin e Mallrave nė Stoqe

Administrata Tatimore e Kosovës (ATK) ka njoftuar qytetarët e Kosovës se në bazë të Ligjit Nr. 03/L-222 për Administratën Tatimore dhe Procedurat, tatimpaguesit duhet të regjistrojnë mallrat në...

Zbatimi i Standardeve Ndėrkombėtare pėr Raportim Financiar pėr NVM-tė qė nga Janari 2016

Meqenëse po afrohet fundi i vitit, dëshirojmë t’iu rikujtojmë që shoqëritë tregtare të mesme dhe të vogla, ashtu si klasifikohen në nenin 4, pikat 1.2 dhe 1.3 të Ligjit, pavarësisht...

Lansimi i librit tė ri “Ligjet dhe Tatimet nė Kosovė” pėr studentėt e ShKĒAK nė bashkėpunim me Deloitte Kosova

Pas bashkëpunimit të Shoqatës së Kontabilistëve të Çertifikuar dhe Auditorëve të Kosovës (ShKÇAK) me Deloitte Kosova për azhurnimin e librit të ri “Ligjet dhe Tatimet në...

ShKĒAK dhe AMIK organizojnė trajnim pėr Auditim tė Brendshėm pėr institucionet mikrofinanciare

Më 7-9 dhjetor 2015, Shoqata e Kontabilistëve të Çertifikuar dhe Auditorëve të Kosovës (ShKÇAK) në bashkëpunim me Shoqatën e Institucioneve Mikrofinanciare të Kosovës (AMIK) ka...

Njoftim: Azhurnim nė Librin P4

Për shkak të ndryshimeve gjatë vitit 2015 në legjislacionin tatimor në Kosovë – përkatësisht krijimit të Pakos së re Fiskale, dëshirojmë të ju njoftojmë se libri...

ShKĒAK – Shembull pėr rajon nė zhvillimin e guidės pėr kontroll tė cilėsisė tė firmave tė auditimit (SMP)

                        Shoqata e Kontabilistëve të Çertifikuar dhe Auditorëve të Kosovës (ShKÇAK) ka zhvilluar...

ShKĒAK dhe CIPFA marrėveshje pėr ēertifikim tė pėrbashkėt nė financa publike

Shoqata e Kontabilistëve të Çertifikuar dhe Auditorëve të Kosovës (ShKÇAK) dhe Instituti i Licencuar për Financa Publike dhe Kontabilitet (CIPFA) në Angli, më 27 nëntor 2015, nënshkruan...

ShKĒAK dhe Deloitte Kosova azhurnojnė librin mbi Ligjet dhe Tatimet nė Kosovė duke pėrfshirė ndryshimet e Pakos sė re Fiskale

Më 24 nëntor 2015 u nënshkrua marrëveshje mirëkuptimi në mes të Shoqatës së Kontabilistëve të Çertifikuar dhe Auditorëve të Kosovës (ShKÇAK) dhe Deloitte Kosova...

Implementimi i Duhur i Standardeve Ndėrkombėtare tė Auditimit (SNA-ve) rritė Kualitetin e Auditimit tė Pasqyrave Financiare

Prishtinë, 18 nëntor 2015 - Në kuadër të programit të Edukimit të Vazhdueshëm Profesional, Shoqata e Kontabilistëve të Çertifikuar dhe Auditorëve të Kosovës (ShKÇAK)...

ShKĒAK vazhdon tė jetė pjesė e zhvillimeve ndėrkombėtare

       Më 23 tetor, 2015, Federata Mesdhetare e Ekspertëve të Kontabilitetit (FCM) mbajti mbledhjen e Asamblesë së Përgjithshme në Romë, ku ndër të tjera...

ATK fillon zbatimin e Ligjit pėr Faljen e Borxheve Publike

Administrata Tatimore e Kosovës (ATK) ka njoftuar qytetarët e Kosovës se ka filluar zbatimin e Ligjit Nr.05/L-43 për Faljen e Borxheve Publike i cili ka paraparë faljen e borxheve publike ndaj ATK-së dhe...

Njoftim: Azhurnime nė Librat e Programit Ēertifikues

Për shkak të ndryshimeve gjatë vitit 2015 në Standardet Ndërkombëtare të Kontabilitetit, Raportimit Financiar dhe Auditimit, Shoqata dëshiron të ju njoftojë se librat e programit çertifikues...

Trajnim pėr Auditor tė Ēertifikuar, Shkurt 2016

Shoqata e Kontabilistëve të Çertifikuar dhe Auditorëve të Kosovës njofton se trajnimi për Auditor të Çertifikuar që planifikohet të fillojë në Shkurt 2016. Trajnimi do të...

Trajnim pėr Teknik Kontabiliteti, Shkurt 2016 (Apliko Tani!)

Shoqata e Kontabilistëve të Çertifikuar dhe Auditorëve të Kosovës njofton se trajnimi për Teknik të Kontabilitetit i cili do të fillojë në Shkurt 2016 do të mbahet në...

Trajnim pėr Kontabilist tė Ēertifikuar, Shkurt 2016

Shoqata e Kontabilistëve të Çertifikuar dhe Auditorëve të Kosovës njofton se trajnimi për Kontabilist të Çertifikuar planifikohet të fillojë në Shkurt 2016. Trajnimi do të...

ShKĒAK pėrfundoi njė javė me shumė aktivitete

Shoqata e Kontabilistëve të Çertifikuar dhe Auditorëve të Kosovës (ShKÇAK) përfundoi një javë me mjaft shumë aktivitete për anëtarët e saj duke organizuar kështu...

ShKĒAK dhe Fondacioni SNRF organizojnė EVP-nė rajonale "SNRF pėr NVM-tė"

Prishtinë, 16 shtator, 2015 - Meqenëse udhëzimi administrativ për zbatimin e standardeve ndërkombëtare për raportim financiar për ndërmarrjet e vogla dhe të mesme ka hyrë në fuqi që...

Njoftim mbi Orarin e Ligjėratave Shtator 2015

Njoftojmë të gjithë studentët që më 21 Shtator 2015 do të fillojnë ligjëratat për grupet në vijim: Teknik i Kontabilitetit P1 dhe P3 Teknik i Kontabilitetit P2 dhe P4 Kontabilist i...

Hyrja nė Fuqi e Pakos sė Re Fiskale Mbledh Qindra Anėtarė tė ShKĒAK

Prishtinë, 03 shtator 2015 – Meqenëse dispozitat e ligjeve të pakos së re fiskale kanë hyrë në fuqi që nga 1 shtatori 2015, Shoqata e Kontabilistëve të Çertifikuar dhe Auditorëve...

FNK / IFAC shpjegon se si kontabilistėt profesionist kontribuojnė nė tejkalimin e sfidave drejt qėndrueshmėrisė sė organizatave

Me qëllim të ofrimit të mbështetjes për kontabilistë, në mënyrë që ata të zgjerojnë njohuritë mbi atë se si mund të ofrojnë mbështetje brenda organizatave ku...

BSNAS propozon ndryshime tė kufizuara nė Standardet e Auditimit

Bordi i Standardeve Ndërkombëtare të Auditimit dhe Sigurisë (BSNAS / IAASB) ka publikuar një Draft Dokument, Amandamentimet e Propozuara në Standardet Ndërkombëtare të BSNAS lidhur me...

Mėsimet e nxjerra nga pėrvoja e BE-sė nga Raportimi Financiar sipas SNRF-ve

Në Korrik 2002 u bë adoptimi i rregulloreve duke kërkuar nga të gjitha kompanitë e Bashkimit Evropian (BE) të cilat tregtojnë letra me vlerë në tregje të rregulluara që të përgatisin...

BSNEK publikoi dokumentin konsultues mbi parimet udhėzuese pėr zbatim tė qasjes sipas rezultateve tė tė mėsuarit

Bordi për Standarde Ndërkombëtare të Edukimit Kontabël (BSNEK/IAESB) ka publikuar Dokumentin Konsultues, Parimet Udhëzuese për Zbatimin e Qasjes sipas Rezultateve të të Mësuarit dhe inkurajon...

Mbahet sesioni i EVP-sė rreth Standardeve Ndėrkombėtare tė Kontabilitetit SNK 8 dhe SNK 27

ShKÇAK për anëtarësinë e saj ka organizuar EVP-në dy ditore e cila po mbahet në datat  25  dhe 26 qershor 2015 me temën: “SNK 27, Pasqyrat e Ndara dhe të Konsoliduara...

ATK ka njoftuar mbi Dorėzimin e plikove me Kuponė Fiskal

Administrata Tatimore e Kosovës, ka njoftuar qytetarët e Kosovës se nga data 1 Korrik 2015 do të filloj me pranimin e plikove me Kuponë Fiskal. ATK ka njoftuar se fillimisht, qytetarët obligohen që...